Ik heb nog eens iets gewonnen! 🙂 (hip hoi, je kan wel begrijpen dat mijn kinderlijk enthousiasme dan keihard naar boven komt!) We mochten deelnemen aan een workshop barbecueën: drie foodbloggers (van wie ik grote fan ben) bedachten recepten met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company. Die maakten we dan klaar op de pelletbarbecues van Stroomop, dé specialist in pelletkachels die zijn aanbod uitbreidt met de Häussler pelletgrill. Vermits op mijn zomergrill meestal gewoon vlees en vis ligt, was ik zeer benieuwd wat je allemaal kan doen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company !
The Bio Veggie Company – #everybodybevegual
Over The Bio Veggie Company vertelde ik al in februari toen ik de eerste keer hun nuggets klaarmaakte. Delphine Van Goethem wil met haar bedrijf uit Temse vegetarisch eten meer mainstream maken, ook voor gewone alleseters zoals ik. #bevegual dus, voor de ‘casual veggie‘. Daarvoor sloeg ze de handen in elkaar met de mensen van Stroomop, de Belgische invoerders van Häussler pelletkachels. Stroomop heeft nu ook buitenverlichting én pellet barbecues in hun gamma. Pellet barbecues stoten geen CO2 uit en zijn dus veel beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Eigenaar Ludwig is trouwens ook een supersympathieke mens. Hij stuurde me nadien nog deze leuke foto!
De locatie
De workshop vond plaats in de tuin van de Serre van Arnaud en Pascaline, een prachtige locatie in Overijse. Het was die dag zo heet dat we de serre niet nodig hadden natuurlijk. We werden hartelijk ontvangen met sangria en sapjes.
De workshop
De koks van dienst waren Jelle van The Messy Chef, Elle van A pinch of Odelle, en Sin van Healthy food makes you feel good. Online vind ik hen al heel leuke mensen, en in het echt bleek dat gewoon ook zo te zijn!
V. en ik werden ingedeeld in de groep van Sin, die recepten had bedacht rond het werelddeel Azië. We maakten een marinade op basis van hoisinsaus, waarin we de nuggets even lieten marineren in de wokpan op de Häussler pelletgrill. We dresseerden de nuggets in kleine slabladeren Ziet het er niet prachtig uit?
We aten gezellig samen aan de lange banken in de tuin, en bewonderden elkaars creaties. Soep en Zoet uit Sint-Niklaas zorgde voor de prachtige bijgerechten.
Of het een toffe namiddag was? En of! Ga ik nog vaker koken met de producten van The Bio Veggie Company? Zeker weten! Je kan hun burgers en nuggets kopen bij Bio Planet en Okay. Laat het me weten als je ze ook uitgeprobeerd hebt!
Liefs,
SVRine
x x x
P.S. Een dikke merci aan Wavemakers PR via wie ik mijn ticket heb gewonnen, de Bio Veggie Company en Stroomop!