Big Little Lies is terug!
Big Little Lies is terug op Canvas! En nog beter, je kan alle afleveringen (ook het eerste seizoen) ineens bingen via VRT.nu. Het eerste seizoen, gebaseerd op een boek van Liane Moriarty, vond ik ‘leuk’, maar eerlijk gezegd vond ik het tweede (verzonnen) seizoen beter! Ik geef je 5 redenen om ook te kijken, en waarom niet alle 7 afleveringen ineens? 🙂
5 redenen om het tweede seizoen van Big Little Lies te bingen
- De sterke actrices
Ik laat me niet snel verleiden tot idolatrie, maar bij de acteerprestaties van deze vijf hoofdrolspeelsters in het tweede seizoen voelde ik me toch een beetje ‘mindblown’. Ze krijgen niet alleen alle vijf hun moments de gloire in lange monologen, ook hun problemen worden beter in de verf gezet dan in het eerste seizoen.
- Madeline (Reese Witherspoon) haar ‘kleine grote leugens’ komen naar de oppervlakte, haar wereld stort in, en zonder expliciet te zijn verwerkt ze haar angsten in een onverwachte speech in de schoolturnzaal
- Bonnie (Zoe Kravitz) loopt er bij als een slappe vod wegens gewetenswroeging, maar wanneer haar moeder opduikt, wordt al snel duidelijk dat ook die relatie niet helemaal zuiver op de graat is
- Jane (Shailene Woodley) is gewoon een hele toffe, sterke madam, niet rijk en daardoor veel meer ‘down to earth’ dan de anderen. De relatie met haar zoontje Ziggy (ook bekend uit Young Sheldon) is zo puur, ik denk dat meerdere ouders jaloers zijn op hun eerlijke stijl van communiceren
- Celeste (Nicole Kidman) staat in de spotlights dit seizoen, vooral door de komst van nummer 2. We zien haar niet alleen als een labiele, slaapwandelende zombie, maar ook als sterke vrouw in de rechtbank die strijdt voor wie ze graag ziet. Chapeau, Nicole!
- Maar ik denk dat ik nog het meeste fan ben van Laura Dern, Renata. In seizoen 1 deed zij al het meeste moeite om de schijn hoog te houden, maar in seizoen 2 gaat ze helemaal de dieperik in. Ze zegt ook letterlijk ‘I don’t want to be not rich!’ Prachtige feesten organiseren terwijl er niets meer te vieren valt, dat kan ze goed. De scènes waarbij ze furieus uitvalt tegen haar vent, zijn om van te smullen! Ik was meermaals echt aan het lachen bij haar scènes. Bereid je voor op de ultieme vernedering, en dan komt er al eens een baseballbat aan te pas.
2) Meryl Streep, de boze schoonmoeder
Ze hadden een trigger nodig voor een nieuw verhaal, dus ‘insert’ Meryl Streep, de moeder van de overleden Perry. Mary Louise komt haar rouwende schoondochter Celeste bijstaan in de zorg voor haar zoontjes. Grijzende oudjes kunnen schattig zijn, maar ze geven ook van die venijnige opmerkingen. En dat is maar het begin van Mary Louise’s vreemde bokkensprongen.
3) Women on top, de mannen wel euh…
In Big Little Lies draait alles om sterke vrouwen. De echtgenoten spelen de tweede viool, maar ze zijn wel belangrijk voor het verhaal. Perry keert nog terug in video’s, de man van Renata laat zichzelf meer en meer gaan (check die baard en speelgoedtreintjes), maar mijn favoriet blijft toch Ed, de man van Madeline. Zoals hij zichzelf omschrijft is hij de lieve, stabiele man, met wie je een evenwichtige relatie kan opbouwen. Maar wacht tot je met hem gaat sollen.
4) Monterey, Carmel-by-the-Sea en zijn koffiebars
Als je het eerste seizoen zag, werd je waarschijnlijk ook betoverd door de natuur, de stranden, surfers en de wilde oceaan die we vaak zagen passeren. Kijk dus zeker minstens één keer de volledige generiek uit! Niet dat het daar een tropisch paradijs is, want de dames dragen meestal een colltrui of een dikke jas. Hoewel enkel Monterey vernoemd wordt, zie je op de gevel van het politiekantoor dat het verhaal zich afspeelt in Carmel-by-the-Sea. Ik las dat Clint Eastwoord daar nog burgemeester is geweest, en als je een volledige lofzang aan Carmel wil lezen, verwijs ik je graag door naar deze post van Amerika.nl. De dames gaan geregeld ‘konkelfoezen’ in een prachtige koffiebar op een klif, en ook in die bar met houten stoeltjes waar iedereen aan zijn Mac laptop zit te werken, zou ik me graag neervleien! Als ik ooit nog eens in California geraak, wil ik er heen!
5) De sfeer en de muziek
Als de generiek start, zie en voel je het al meteen. De dromerige muziek van Michael Kiwanuka introduceert een sfeertje dat je hele afleveringen blijft voelen, versterkt door een kleurenfilter die alle beelden heel sober houdt. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar je zal wel zien wat ik bedoel.
Zag jij Big Little Lies al?
Laat me weten in de comments wat jij er van vindt! 🙂
Liefs,
SVRine
x x x
Topserie, ik vond het tweede seizoen ook heel erg sterk. Jammer dat er maar zeven afleveringen waren!
ZO leuk hé! 🙂 Beter kort en goed dan te lang uitgesponnen, zullen we maar denken 🙂