Op algemeen verzoek vind je hier het recept van de hartige eiermuffins! Ik at ze voor het eerst in een keitoffe ontbijtbar in Brighton tijdens onze roadtrip in Engeland (waarover je in deze oude blogpost kan lezen – toen ik blijkbaar nog niet veel wist over de structuur van een goeie blogpost, maar de foto’s maken veel goed!)
Het leuke is: je kan hartige eiermuffins maken met ALLES! Elk overschotje dat in je frigo ligt is goed genoeg. Ik gebruikte deze keer gewoon bloemkool en stukjes rode paprika. Maar in die Engelse blogpost zie ik dat de originelen met spinazie en feta waren. Nog delicieuzer!
Voor deze foto gebruikte ik 3 eieren voor 9 muffins, maar ze waren dan ook heel klein. Gebruik misschien 3 eieren voor 6 grotere muffins.
Ingrediënten voor 6 muffins
- 3 eieren
- Groenten: een restje bloemkool, rode paprika, spinazie, broccoli… Kies er bijvoorbeeld 2.
- Eventueel kaas: feta, emmentaler, whatever kaas die je kan strooien of fijn kan maken (wegens intolerant gebruikte ik deze keer geen kaas)
- Peper en zout
- Mijn geheim ingrediënt dat je pas onderaan zal vinden
Topcombinaties zijn bijvoorbeeld: feta en spinazie, bloemkool en rode paprika.
Hoe maak je de muffins?
- Verwarm de oven voor op 180°
- Gebruik je een muffinvorm, vet de vormpjes dan in met boter of olie. Of gebruik gewoon papieren muffinvormpjes.
- Snij de groenten in kleine stukjes en leg ze in de muffinvormpjes. De zwaarste groente onderaan
- Verkruimel de eventuele kaas bovenop de groenten
- Klop de 3 eieren los met een vork
- Kruid met peper en zout
- Voeg een lepel toe van mijn geheime ingrediënt: pesto! Het zorgt voor dat tikkeltje extra smaak
- Giet of schep het eiermengsel in de muffinvormpjes
- Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de muffins afkoelen
Je kan de eimuffins ‘s ochtends eten in de plaats van een omelet, als tussendoortje of bij een salade als lunch. Ik deed het allebei op dezelfde dag, oeps! Je kan de muffins enkele dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
Smakelijk!
SVRine
x x x